Výstava obrazů – PhDr. Jana Hrabětová

do 31. 7. 2024 / NÁDRAŽNÍ BUDOVA – Turistické informační centrum Poděbrady – nám. T. G. Masaryka 210/17

po – pá 9:30–18:00 | so – ne 9:30 – 17:00

Až do 31. července můžete navštívit naši novou výstavu, kde představujeme olejomalby PhDr. Jany Hrabětové, historičky a etnografky, která se malbě intenzivně věnuje od roku 2019.
PhDr. Jana Hrabětová, je vedoucí skanzenu v Přerově nad Labem. Její vášeň pro malování se projevila už ve školních letech, kdy ji bavilo malovat podle modelu více než podle fantazie.
Jana Hrabětová pracovala od roku 1963 v poděbradském muzeu jako dokumentátorka. Při aranžování výstav, psaní textů a zhotovování kopií sbírkových předmětů se začala znovu věnovat malování. Ačkoli své výsledky považovala za amatérské, její touha po teoretických znalostech a praktických zkušenostech ji přivedla k tomu, aby se ve svém pokročilém věku přihlásila na kurzy olejomalby. Od roku 2019 navštěvuje kurzy olejomalby, pod vedením zkušené lektorky paní Míši Seifertové maluje s velkým zájmem a potěšením podle skutečných výtvarníků.
Motivy pro své obrazy hledá zejména v rovinaté krajině středního Polabí, především v okolí Poděbrad a městě samotném. Inspiraci čerpá z vlastních diapozitivů starých přes padesát let a z pozůstalosti prof. Jaroslava Horáka, uložené ve fotoarchivu Polabského muzea.
Těšíme se na vaši návštěvu!

Datum

Čvn 18 2024 - Srp 31 2024

Čas

9:30 - 17:00

Umístění

Poděbrady
Letiště Nymburk
Kategorie